You are here

Ergotherapie Tholen

Ergotherapie Tholen 

De ergotherapeuten van Ergotherapie Mol zijn werkzaam in de hele regio West-Brabant en Tholen en behandelen kinderen, volwassenen en ouderen.

Vanaf 1 januari 2018 verzorgt Ergotherapie Mol de behandeling en begeleiding voor kinderen op Tholen. Elvira Eerland heeft haar praktijk (deels) aan ons overgedragen. Lisa Hage zal namens Ergotherapie Mol de kinderen op Tholen gaan behandelen. Wilt u een afspraak maken met Lisa? Neem dan contact met ons op.

Ergotherapie Mol
Tolbergcentrum 55
4708 GB Roosendaal
T: 0165-391026 (hoofdvestiging Roosendaal)
I: www.ergotherapiemol.nl


Voor wie is ergotherapie bestemd?
Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die zijn gewone dagelijkse handelingen niet meer naar wens kan uitvoeren. Dit kan komen door een ziekte, ouderdom, na ongeval, een onvolledige of vertraagde ontwikkeling of een handicap.  

Wat doen wij?
Op basis van de mogelijkheden en in overleg met de cliënt stelt de ergotherapeut een behandelplan op. Het doel is dat de cliënt normale alledaagse handelingen opnieuw of op een andere manier kan uitvoeren. Het kan om allerlei verschillende activiteiten gaan, zoals uit bed komen, douchen, aan- en uitkleden, opstaan uit een stoel, steunkousen aan- en uittrekken, verplaatsen binnen- en buitenshuis, schrijven of een dagplanning maken.  

De ergotherapeut geeft training, begeleiding en advies. Dit doen wij op het gebied van mantelzorg, hulpmiddelen, werkplekken en (woning)aanpassingen.
Wij behandelen en begeleiden u thuis in uw eigen omgeving of komen op het werk.

Kinderergotherapie
Ergotherapeuten leren kinderen met problemen in hun dagelijkse activiteiten zo zelfstandig mogelijk te functioneren. De activiteiten die problemen opleveren worden praktisch aangepakt. Denk aan (schoolse) vaardigheden als:

- Schrijven, knippen of knutselen;
- Observatie en advies zithouding in de klas;
- Eten met bestek, veters strikken of aankleden.

Ergotherapie Mol is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen met schrijfproblematiek.

Vergoeding
Ergotherapie zit in het basispakket van de ziektekostenverzekering. U heeft recht op 10 uur vergoeding per kalenderjaar. Voor ergotherapie is een verwijzing van de huisarts niet verplicht. Het kan voorkomen dat de ergotherapeut u vraagt om alsnog een verwijzing aan te vragen.

De ergotherapeuten van Ergotherapie Mol zijn werkzaam in de hele regio West-Brabant en Tholen en behandelen kinderen, volwassenen en ouderen.